Miloš Stevanović, BANJA LUKA

   Gospodin Miloš je zatražio moju pomoć u februaru 2010. godine. Godinu dana ga je mučio giht i bio je na stalnoj terapiji INDOMETACINOM.

I giht je, kao oboljenje, ušlo u krug mojih užih specijalnosti jer je moj muž 1990. godine osjetio njegove prve neprijatnosti, a 1993. je ležao na VMA jer je dijagnostikovanje u Bijeljini malo zatajilo, zbog rata u Bosni i mnoštva ranjenika u bolnici. Moj muž je tada bio u katastrofalno lošem stanju. Imao je bolove u svim zglobovima i otekline koje su se naročito pokazivale na nožnim palčevima.

Po dobijanju moževljeve dijagnoze (a vjerujte i na VMA je trebalo 3-4 dana ispitivanja da se razriješi da li je OSTEOMIJELITIS ili GIHT), odvojila sam ga od farmaceutske terapije i počela kompletno čišćenje organizma, snižavajući URATE (soli mokraćne kiseline).

Rezultati su došli nakon nekoliko dana, ali je terapija morala trajati duže jer je GIHT bolest metabolizma, kao i dijabetes. Stoga mi nije bilo teško doći do pozitivnih rezultata kod gospodina Miloša, a i kog mnogih drugih oboljelih od gihta.

Ranka Vladić© 2020. Sva prava zadržana.