Goran Knežević, STRENDELBAH, kanton ARGAU, ŠVAJCARSKA

   Svaka priča mog pacijenta ostavlja neizbrisiv trag u meni. Priča Gorana Kneževića me uvijek asocira na šalu jer smo, prosto, sa šalom, prišli njegovom problemu, OLIGOSPERMIJA.

I on i supruga Svetlana, zatražili su moju pomoć u avgustu 2009. godine.

Svetlana je imala 26 godina i čekala je operaciju ciste na jajniku, veličine 3 cm, za mjesec dana, u septembru. Imala je višak muških hormona. Ciklusi su dolazili na 6 nedjelja. Pila je razne hormonske tablete, a od 24. godine je dobila i valunge, klimakterične.

Četiri godine nisu mogli postati roditelji, što zbog njenog problema, što zbog Goranove OLIGOSPERMIJE. Svetlana je za kratko vrijeme bila dobro, ciklusi su normalizovani, koža je postala glatka, cista nestala…

Na moje pitanje da li puši Goran je odgovorio potvrdno. Rekla sam mu da ostavi cigarete dok se dijete ne začne, a posle toga ako hoce neka puši po dvije odjednom.

Poslušao me je, a kad mi je Svetlana javila da je trudna, rekla je: „Obistini se ono što ste rekli Goranu! U želji da nadoknadi propušteno, pali cigaretu gdje stigne, a da ni predhodnu nije ugasio.“

Uvijek ga se sa smiješkom sjetim.

Ranka Vladić© 2020. Sva prava zadržana.