Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

Biljke daruju zdravlje – Mirjana Vrček

Čaj koji zbunjuje kliniku

Mirjana Vrček iz Salaha kod Gepingena duže od jedne decenije mučila se sa spazmom koji joj nije dozvoljavao da udahne. Često je imala bolove u grudima i lekari su je slali svaki čas kod kardiologa, sluteći da ima kardiološke probleme. Međutim, kardiolog ju je vraćao kući govoreći da je sve u redu. Dvadeset godina ju je mučio čvrst šlajm koji nije mogla da izbaci. Mirjana je pri tom pušač. Za sve godine četiri puta su joj snimali pluća i u proleće pulmolog joj je otkrio promenu na plućima – crtu sastavljenu od mehurića koju je trebalo operisati.Dobila je i pumpicu pošto ju je mučio jak bronhitis i nije mogla da dođe do vazduha.

Baš u to vreme, suprug Miša je u prilogu Zdravlje i lepota dnevnog lista “Vesti” pročitao tekst o Ranki Vladić iz Bijeljine, o njenim uspesima u lečenju raznih bolesti i predložio supruzi Mirjani da odu do Republike Srpske. Lako su dobili par dna od šefa elitnog hotela u kome rade i otišli.

 

POSLE PANIKE RADOST

Smestio sam Mirjanu u bolnicu, dobila je i prvu, blažu, pripremnu dozu anestezije i odvedena je u salu da joj uzmu uzorak iz pluća. Pitao sam sestru koliko će to trajati, a ona je rekla da traje oko pola sata. Prošlo je 40 minuta, nema nikoga iz sale. Hvata me panika, koga god pitam šta se događa, niko ispred sale nema odgovor! Bili su to vrlo teški trenuci kad sam shvatio da moja supruga nije izašla iz sale u predviđeno vreme, au salu samo ulaze lekari i sestre! Više od sat je trajala ta agonija! Konačno, izvezli su Mirjanu,a ona nasmejana, nije ni bila pod totalnom anestezijom!Šta se dogodilo? Lekari su u sali prvo rendgenom pokušali da lociraju mesta u plućima sa kojih je trebalo uzeti uzorak na Ph pregled, pa onda dati totalnu anesteziju!Okretali je prevrtali, nisu verovali – NEMA NIŠTA NA PLUĆIMA! priča suprug Miša

Gospođa Ranka ne samo da je dala čajeve, već je objasnila kako i na koji način da se koriste i to ne samo čajevi već i prateći vitamini kao i način ishrane. Moja supruga je to ozbiljno shvatila i počela je toga da se pridržava. – priča suprug Miša.

Pumpicu nije koristila i za manje od tri meseca je otišla u elitnu kliniku u Gepingen na skener, nakon čega je trebala da ide na operaciju. I tako je potpuno zbunila lekare.Pregled na skeneru je trebalo da traje 15 minuta, ali je njen trajao čitav sat. Smenjivali su se lekari, gledali, tražili promenu na plućima, tražili mehuriće, ali nisu mogli da ih nađu. Odustali su od hirurškog zahvata, a jedan od lekara joj je rekao da ne zna šta je radila, ali da nastavi sa tim.

Zbunili ste kliniku, rekao je lekar Mirjani, a njoj je bilo jasno da su joj čajevi, vitamini i svi ostali saveti koje joj je Ranka dala pomogli.