Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

Fitoterapeutkinja iz Bijeljine uspela da pomogne Milanu Tomiću iz podmajevičkog sela Trnova da izleči tumor glasnih žica

Potpuno sam uveren u efikasnost Rankinih biljnih mešavina jer su delovale gotovo – odmah. Ni austrijski lekari nisu imali ništa protiv biljne terapije jer su videli da deluje

Već dvadeset godina svako jutro bez izuzetka, u cik zore, Ranka Vladić, fitoterapeutkinja iz Bijeljine priprema terapije, komunicira sa novim pacijentima, brine o onima koji već koriste čajeve i na putu su izlečenja. Hiljade lica, hiljade razgovora, hiljade brojeva telefona, hiljade različitih priča uvek sa samo jednim ciljem – da svaki čovek ozdravi.

Uspeva Ranka svakome da pomogne. Čak i kada je sama skeptična prema ishodu lečenja, pozivi zadovoljnih pacijenata ohrabruju je da nastavi još ambicioznije.

Vitamini, minerali, obloge i mešavine čajeva napravljene sa Rankinim velikim znanjem i ljubavlju za svakog pacijenta posebno pomažu da oni preguraju najteže momente, ali i da posle smrtonosnih predviđanja i mračnih dijagnoza žive još dugo, dugo godina.

– Poboljšanja zdravlja kojima se neretko i lekari dive, daju mi snagu da svakodnevno izdržim veliki pritisak i svakome izađem u susret – ističe Ranka.

Tako je bilo i kada joj se pre tri godine javio Milan Tomić iz podmajevičkog sela Trnova koji je tada praktično bio bez glasa. Danas se on ponosno, kao posle uspešno dobijene bitke, priseća kroz šta je sve prošao.  

– Jaka promuklost sa kojom sam se suočio bila je nešto potpuno neuobičajno. Uopšte nisam mogao da pričam. Shvatao sam da situacija nije bezazlena, a moja porodica je reagovala promptno  – opisuje naš sagovornik.

Lekar u Bijeljini hitno ga je uputio u Austriju s obzirom da je gospodin Tomić austrijski penzioner i tamo ima osiguranje.

– Tamošnji lekari odmah su mi dijagnostikovali tumor glasnih žica. Nažalost, zbog velikog rizika jer je proces bio u poodmakloj fazi i da se glasne žice ne bi dodatno oštetile, operacija nije dolazila u obzir. Bio sam van sebe od straha. Predložena mi je hemoterapija i zračenja.  Ugrađena mi je i kanila koju sam nosio 18 meseci.

Kada je saznao za tešku dijagnozu, najbliža komšinica predložila mu je da pozove Ranku Vladić sa kojom je ona lično imala sjajno iskustvo.

– To sam i uradio, ništa nisam hteo da prepustim slučaju i da se kajem što nisam probao. Rankinu terapiju počeo sam da koristim u junu 2015. godine – priča Milan i nastavlja: – Čim sam počeo terapiju, gle čuda, glas mi se povratio. Kao da sam se ponovo rodio. Kada sam otišao na prvu kontrolu, lekari su bili u čudu kako mi je tako brzo toliko bolje.

Dve godine gospodin Tomić strogo se pridržavao terapije Ranke Vladić, što je osim primene čajeva podrazumevalo i osmomesečno konzumiranje isključivo sirove hrane. Posle toga, vrlo postepeno uvodili smo i kuvane namirnice.

Gospodin Tomić se posle redovnih kontrola i sve boljeg opšteg zdravstvenog stanja posle godinu i po dana od uspostavljanja dijagnoze smatrao izlečenim.  

– Sada idem na kontrole samo jednom godišnje. Zato je i Ranka, posle dve godine terapije predložila da prekinem i sa njenim čajevima. Poslušao sam je i od juna 2017. nisam ni na jednoj terapiji – konstatuje  ovaj srećni čovek i zaključuje: – Po Rankinom savetu, pijem samo vitamine i pazim na ishranu (izbegavam šećere, mleko i mlečne proizvode, meso). Beskrajno sam srećan što sam potpuno pobedio bolest i što sada, sa 65 godina, konačno mogu da uživam u svim blagodetima penzionerskog života okruženom porodicom i unucima. Potpuno sam uveren u efikasnost Rankinih biljnih mešavina jer su delovale gotovo – odmah. Ni austrijski lekari nisu imali ništa protiv biljne terapije jer su videli da deluje. Ona čak pojačava efikasnost zvaničnih medicinskih postupaka i zato je neprikosnovena.