Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

Pobijedila sam hipotireozu biljnim čajevima – Jelena Marinković

Zahvaljujući preparatima travarke Ranke Vladić, za samo pola godine rešila sam problem usporenog rada štitnjače. Takođe, konačno sam ostala u drugom stanju”,priča Jelena.

Tiroidna (štitna) žlezda proizvodi hormone koji utču na funkcionisanje metabolizma : prenizak ili previsok nivo ovih hormona izaziva brojne tegobe, a utiče i na nivo energije i raspoloženje. Usled hipotiroidizma (usporenog rada štitnjače), javljaju se umor, usporenost i depresija, dok hipertireoza (ubrzana funkcija tiroeideje), može izazvati anksioznost, probleme sa spavanjem, nespokojstvo i razdražljivost. Ostale promene koje mogu biti izazvane poremećajem rada štitne žlezde jeste gubitak kose, loše podnošenje toplote ili hladnoće, poremećaj mesečnog ciklusa, ubrzan ili usporen puls.

Brojni poremećaji

Naša čitateljka Jelena Marinković iz Luksemburga, sa samo 19 godina obolela je od poremećaja funkcije štitne žlezde. “Moji problemi počeli su 2007. godine. Bila sam stalno umorna, imala sam lošu koncentraciju, kosa mi je postala suva i sve više opadala. Shvativši da sa mnom definitivno nešto nije u redu, odlučila sam da potražim pomoć lekara. Posle brojnih pretraga, dijagnostikovana mi je hipotireoza, usporen rad štitnjače, i počela sam da pijem lek “Euthyrox” od 75 mg. Uprkos tome što sam dobila neophodnu terapiju, problemi nisu prestali. Ciklus mi se poremetio : nisam imala menstruaciju čitave godine, a uz to, dobila sam i cistu na jajniku. Tada mi je prepisan još jedan lek “Diane 35″, koji je davao rezultate samo dok sam ga pila. Zbog svih tih problema postala sam depresivna, ali se ipak nisam predavala – odlučila sam da isprobam i neke narodne lekove. Majka je čula za fitoterapeutkinju Ranku Vladić sa kojom smo u avgustu prošle godine stupile u kontakt, nakon čega sam odmah dobila njenu terapiju. Posle šest meseci otišla sam na kontrolu i rezultati analiza bili su odlični. Funkcije štitne žlezde su se stabilizovale, a što je najbolje, lekovi mi više nisu potrebni”, priča Jelena.

NOVI PROBLEMI

Iako je terapijom Ranke Vladić uspela da reguliše rad štitne žlezde, za Jelenu tu nije bio kraj briga. “Na redovnom ginekološkom pregledu ustanovljenja  mi je displazija grlića materice drugog stepena. Nalaz je pokazao da imam humani papiloma virus cin 2. Lekari su mi odmah predložili operaciju, ali sam prvo nazvala Ranku, kako bih se konsultovala sa njom. Smirila me je rekavši da je rešavala i teže promene na grliću, uzrokovane humanim papiloma virusom. Počela sam da koristim novu terapiju, prilagođenu novom problemu. Vrlo brzo mi se stanje toliko stabilizovalo da sam čak, na svoje ogromno iznenađenje, ostala u drugom stanju. Zabrinuta za tok trudnoće, zbog svih ranijih zdravstvenih problema, opet sam se posavetovala sa Rankom, koja mi je dala najbolji savet. Rekla je da je trudnoća veliki dar, jer sam imala veoma male šanse da začnem, a do toga je ipak došlo. Sada redovno idem na kontrole i zahvaljujući ranki Vladić zdrava sam buduća majka”, kaže naša čitateljka.

Prvo očistiti organizam

Prva terapija koju je Jelena uzimala bila je namenjena ponovnom uspostavljanju balansa u endokrinom sistemu, sa težištem na normalizaciji rada štitanjače, a samim tim i ostalih žlezda sa unutrašnjim lučenjem. Zahvaljujući čajnim mešavinama ranke Vladdić, menstrualni ciklus joj je ponovo postao uredan i čitav organizam joj se bukvalno preporodio. “Svaka terapija podrazumeva konzumiranje veće količine čaja,  uzimanje jednokomponentnih vitamina i minerala kao i promenu načina ishrane, u zavisnosti od težine i toka bolesti. moj cilj je, prvenstveno, revitalizacija kompletnog organizma, čiščenje od toksina i “pranje” ćelija. Tek tada ciljano delujem na bolest, odnosno njen izvor”, objašnjava Ranka. Terapija traje od tri do šest meseci, u zavisnosti od problema, au slučaju malignih oboljenja i duže. Na primer, ciste na dojkama i jajnicima, kao i hormonski poremećaji, leče se oko šest meseci. Ciste na dojkama, kod žena kod kojih je nestao ciklus, obično bivaju uklonjene za tri meseca”, kaže fitoterapeutkinja.

 

Fitoterapeutkinja Ranka po struci je prosvetni radnik, a lečenjem biljem bavi se 15 godina. Odrasla u Međašima kod Bijeljine, oazi čiste prirodne, i oduvek je bila okružena lekovitim travama. Međutim, počela je ozbiljnije da ih proučava kako bi svoju tada dvogodišnju kćerku izlečila od upornih infekcija grla i krajnika.

Ranka pažljivo bira biljke za svoje čajne mešavine : neke sama gaji, a neke nabalja od elitnih proizvođača. Njihovo poreklo strogo je konstolisano, ubrane su na najčistijim predelima Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

“Čajna mešavina se spravlja za određenuosobu jer je svaki organizam poseban i zahteva posebnu terapiju. Stoga je neophodan direktan kontakt sa onima koji žele da koriste moje preparate. Sve biljke koje ulaze u sastav mojih mešavina su blagotvorne i ne mogu izazvati zavisnot niti su kontraindikovane sa bilo kojim lekom. Čak pomažu da se lakše podnesu hemoteraoija i zračenje. Mogu se piti u neograničenom vremenskom periodu, bez ikakve bojazni od predoziranja”, ističe Ranka Vladić.