Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

Terapija koja ostvaruje snove – Zumreta Sijerčić

Zumreta : Nemam reči da opišem sreću

Loše prognoze da prirodnim putem začne nisu pokolebale Zumretu Sijerčić da sa suprugom Miroslavom u decembru 2013. zatraži pomoć od čuvene travarke i njihova bajka je mogla da počne

Baš u ovoj godini, kada slavi jubilarnih 15 godina rada, do Ranke Vladić, čuvene travarke iz Bijeljine, svakodnevno stižu samo lepe vesti – ne može ni da prebroji koliko je žena uz njenu terapiju zatrudnelo i koliko se zdravih beba rodilo. Svedočenja ovih žena dokazuju da je ostvarenje sna moguće.

Mnogo žena uspelo je da ostane u drugom stanju u petoj deceniji, onda kad su sve probale i kad su se sve njihove nade gasile – ističe Ranka, kojoj je srce posebno zaigralo kada joj se, pre nekoliko dana, javila Snežana iz Baške Palanke, koja je skoro dve decenije pokušava da postane majka.

U četrdesetoj godini u Pragu su joj, posle pet vantelesnih oplodnji i šestog pokušaja koji nije odgovorio na stimulaciju, predložili donaciju jajne ćelije. Levi jajovod je bio zapušen, levi jajnik atrofirao. Morate priznati da nije mala stvar, dve godine posle poslednjeg pokušaja vantelesne oplodnje, i odustajanja lekara u Pragu, učiniti da ta žena čeka bebu i da je u sada šestom mesecu trudnoće – ponosno naglašava naša sagovornica.

Svaki dan deli sa svojim pacijentima i muke i radosti. Uživala je kada se nedavno čula sa Zumretom Sijerčić iz Tuzle, koja je dokaz da se bajke mogu dogoditi baš onda kada mislite da je sve izgubljeno.

Početkom oktobra, carskim rezom rodila sam Saru, zahvaljujući čudesnoj terapiji ranke Vladić! Ne znam kojim rečima da opišem svoju sreću s obzirom na to da imam 43 godine i nekoliko ozbiljnih zdravstvenih problema, što sopstvenih, što supruga Miroslava, koji mi nisu dozvoljavali da zatradunim – počinje svoju ispovest gospođa Sijerčić. Pokušaval aje Zumreta nekoliko godina da ostane u drugom stanju. Lečila se od hipotireoze, a već duže vreme i od neplodnosti. Nadu da će ikad postati majka ugasilo je saznanje da se posle uspešne vantelesne oplodnje u februaru 2013. trudnoća završila posle mesec i po dana. Loš pokazatelj, po rečima gospođe Vladić, bio je i mali broj folikula posle agresivne hormonske stimulacije. uz to, njen suprug Miroslav imao je dijagnozu hypospermia (smanjena produkcija muških polnih ćelija, smanjen volumen ejakulata).

Loše prognoze o začeću prirodnim putem nisu pokolebale Zumretu i Miroslava da traže pomoć. Polovinom decembra 2013.  počeli su da piju terapiju Ranke Vladić i njihova bajka mogla je da počne. Posle nepuna dva meseca trudnoća ih je sve iznenadila.

Iznela sam je bez problema, i sad u rukama nosim svog anđela, moju Saru – kaže srećno Zumreta.