Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

Uspjela sam da rodim zdravog sina – Andrea Lesko

Čim se sa njom upoznate, Ranka Vladić, travarka iz Međaša kod Bijeljine u Republici Srpskoj, nagovesti da nije čudotvorac, nego obična žena, majka, baka, prosvetni radnik koju su nužda, navela da za svoju kćerku, kojoj je utvrđen teži hormonski poremećaj, traži spas u biljkama.

Odmah je shvatila da ne postiji gotovo rešenje, već da će individualni pristup doneti najbolje rešenje.

Lečena je kod veoma dobrih lekarki, ali sam shvatila da je davanje veštačkih hormona jedini put zvanične medicine i da ne vodi zdravom izlečenju – naglašava ranka koja se tada, kao laciva, bacila na istraživanje hormonalnih poremećaja, a fitoterapija joj je odranije bila poznata.

Dve godine je trajalo njeno istraživanje i pronalaženje najbolje biljne kombinacije koja eliminiše sindrom policističnih jajnika i dovodi hormonski status u ravnotežu. nastala je receptura koja je, osim što dovodi hormone u savršen balans, pomogla da se rodi puno zdravih beba. I tako je to krenulo.

I danas svakom ko joj se obrati z apomoć prilazi lično, nema gotove recepture za pojedina oboljenja.

Iako su joj specijalnost hormonski poremećaji, na Rankinom spisku pobeđenih oboljenja nalaze se i mnogi maligniteti, od karcinoma glave pankreasa, do tumora dojke, jajnika i materice.

Svaki pacijent je priča za sebe – kaže Ranka i dodaje :”Neko može da ima identične probleme kao neko drugi, ali su meni mali pokazatelji dovoljni da iskreiram terapiju specifičnu za pojedinca.

Nekad mi je jasno šta treba da preduzmem nakon nekoliko minuta, a nekad i posle dugog razgovora tražim još informacija. Kad se slože kockice u glavi, tada znam da imam pravo rešenje.

Pravo rešenje je pronašla i za Andreu Lesko, bankarsku službenicu iz Mostara, koja joj se obratila za pomoć.

Naime, pre osam godina, tada 22-godišnjoj Andrei, slučajnim pregledom kod ginekologa, dijagnostifikovana je endometriotična cista levom jajniku. Budući da cista nije uzrokovala veće komplikacije, osim bolnih menstruacija, lekari su predložili samo praćenje njenog razvoja.

Pet godina posle, cista na levom jajniku se povećala na četiri centimetra,a pojavila se i manja endometriotična cista na desnom jajniku – priča gospođa Lesko sećajući se reči lekara da medikamenti nemaju nikakav efekat na lečenje ovog tipa cisti i njihovog predloga da izvrše operativni zahvat kako bi sprečili neplodnost.

Kako je Andrea bila mlada i ne potpuno svesna posledica koje mogu nastati, godine su prolazile, a onda je, kada se zaljubila i udala , poželela da ima dete. Ipak, lekarske prognoze su se obistinile – ona nije uspevala da zatrudni.

Uz Rankinu terapiju:

  • leva cista prepolovljenja, desna nestala
  • ten postao čistiji
  • urin se razbistrio
  • nisam više bila stalno pospana i umorna

RANKA : +387 65 366 400

Iako nekoliko godina nisam mogla da ostanem u drugom stanju, jednostavno nisam mogla da se odlučim ni za operaciju – dodaje gospođa Lesko koja je, tih dana, prolazila kroz emotvne šokove. Utehu joj je, kaže, pružila koleginica koja je redovni čitalac časpisa magično bilje.

Spomenula mi je kako je pročitala tekst o nekoj gospođi ranki koja je vrlo uspešna u lečenju bolesti reproduktivnog sistema – ističe Andrea i nastavlja: “Moram priznati da sam u to vreme bila skeptična prema svima alternativnim načinima lečenja, ali budući da mi je druga opcija bila operacija odlučila sam da pokušam jer nisam imala šta da izgubim. Preko interneta sam saznala više informacija o gospođi Ranki, a zatim je kontaktiralai preuzela terapiju.

Gospođa Ranka, pri prvom kontaktu, naglasila je gospođi Lesko da terapija endometriotičnih cisti traje minimalno četiri meseca i da, nakon toga, verovatno treba još dva meseca za potpuno izlečenje.

“Po prirodi sam pefekcionista, pa sam se i terapije strogo pridržavala, baš onako kako je propisano”, naglašava Andrea i konstatuje : “Ispočetka nije bilo lako sve te preparate vući na posao, stalno razmišljati jesam li pravilno skuvala čajeve, kad se šta pije, jesam li nešto zaboravila dapopijem…. Ali moram priznati da mi je od svega najteže bilo da popijem oko dva litra tečnosti svaki dan.”

Nakon nekoliko dana privikavanja Andrea je brzo stekla rutinu, a onda je počela da primećuje da joj se organizam, kako kaže, nekako “ispira” i mada nije znala šta se događa s cistama primetila je da joj je ten postao čistiji (do tada je imala akne) koža joj se doslovno preporodila (do tada je bila suva), urin je bio bistar, nije više bila, po ceo dan, pospana i umorna.

Osećala sam da imam više energije, dodaje gospođa Lesko koja je bila zadovoljna efektima terapija na njen organizam, bez obzira  šta će se desiti s cistama.

Nakon samo dva meseca terapije Andrea je ostala u drugom stanju i devet meseci kasnije rodila živog i zdravog sina.

Na prvom pregledu, nakon trudnoće, ustanovljeno je da se cista na levom janiku rapidno smanjila (sada je dva centimetra), dok je cista na desnom jajniku nestala – ističe Lesko i zaključuje : ” S terapijom sam prestala čim sam saznala za trudnoću,ali planiram da je ponovimpo prestanku dojenja”.

Ovom prilikom  želim još jednom da se zahvalim gospođi Ranki na ljudskosti, individualnom pristupu svakom pacijentu, brizi za pacijenta tokom i nakon lečenja i naravno profesionalnoj pomoći.