Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

OBOŽAVAM OVU ŽENU I NJENE “GORKE” ČAJEVE!

Ovog velikog prosvjetnog radnika, za čije “skrivene” sposobnosti nisam ni znala, upoznala sam 2014.godine. Kao početnik u poslu kojim se i gospođa Ranka bavi, a to je nastavnik srpskog jezika u jednoj lijepoj semberskoj školi, nisam ni slutila da će mi poznanstvo sa njom donijeti rješenje zdravstvenog problema sa kojim sam se suočila od samog ulaska u pubertet I dobijanja prvog ciklusa.

Kao majka dvoje djece, sa ove tačke gledišta, I dalje vjerujem da je poznanstvo sa njom bila čista sudbina jer se dogodilo da sam upravo došla da radim na njeno radno mjesto I zamijenim je za vrijeme njenog odsustva iz škole, a toliko sam doktora posjetila prije toga…

Od prvog dobijanja ciklusa, sa nekih 12 godina (prvi ciklus 2001. godine), pa do te 2014.godine, čini mi se da bih na prste jedne ruke mogla da nabrojim koliko sam ciklusa imala. Dijagnoza: POLICISTIČNI JAJNICI.

Toliko sam doktora obišla I sve se svodilo na jedno: kontraceptivne pilule, koje su regulisale ciklus, ali ništa više. Po prestanku ispijanja, sve se vrati na staro. Ciklus je izostajao najmanje po tri mjeseca, a znalo se desiti da samo jednom u godini dobijem.

Pilule sam često mijenjala jer sam mijenjala I doktore, želeći da neko nađe neko rješenje, ali sve se svodilo na isto: jedan doktor-jedne tablete, drugi doktor-druge tablete I tako godinama, bez kraja… Sve me to umorilo, pa sam, na svoju ruku, donijela odluku da ih više ne pijem.

Terapija koju je, spram mojih posljednjih nalaza, kreirala gospođa Ranka, donijela je rješenje!

 Čajeve (čiji sam ukus tako zavoljela) sam počela da pijem 15.3.2015.godine I da se pridržavam svega što je rekla, a naročito pamtim rečenicu:” Javi mi samo kad dobiješ ciklus!”

Zar je moguće da ću dobiti???

26.3.2015. sam dobila prvi ciklus pod njenom terapijom, 25.4.2015. drugi ciklus… Čini mi se da sam te prve godine zapamtila datum svakog ciklusa I da ih I dan-danas pamtim! Koliko sam samo bila srećna!

Sljedeće godine,2016,  stupila sam u brak krajem maja i već u avgustu ostala trudna! Mislim da sam, poslije svih ovih godina i odlazaka svim silinim doktorima, slušajući njihove riječi koje su isparale dušu, bila zaista u čudu, i tako sam i provela tu prvu trudnoću. Bilo mi je nevjerovatno da mogu da rodim sreću.  Sina Marka sam rodila u maju 2017.godine, a ćerkica Milica je rođena u junu 2019.

Sedam godina je prošlo od ispijanja čajeva I VIŠE NIKADA NIJE IZOSTAO,OSIM ONDA KADA JE TREBALO! 🙂 🙂