Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

Nestali svi simptomi hipotireoze. Cistična lijeva dojka doktorku ostavila u nevjerici poslije terapije.

Retki su oni koji se bave prirodnim terapijama, a da u svom poslu svakodnevno imaju uspeha, kao Ranka Vladić. Naime, svako ko je uzeo Rankinu terapiju osetio je boljitak. Stalna zvonjava telefona potvrđuje ovu tvrdnju. Gospođi Vladić se, iz minuta u minut, javljaju zadovoljni korisnici i pitaju je za savet. Čitaju izveštaje koje su dobili od lekara i radosno konstatuju da je put ka dobrom zdravlju sve bliži ili je došao mnogo pre nego što su se nadali. Takav poziv Ranka je dobila od Marijane Vasić iz Nemačke.

Dve godine Marijana je patila od hipotireoze, usporenog rada štitne žlezde.

– Pre uspostavljanja dijagnoze hipotireoze, radiolog je video promene na štitnoj žlezdi, ali koje su bile stare. Pored toga, ustanovio je da imam Hašimoto tiroiditis, hroničnu upalu štitne žlezde, autoimuno oboljenje koje ne može da se izleči, ali može da se dovede pod kontrolu, tj. da se modulira. To je stanje u kojem dolazi do smanjenja u proizvodnji hormona štitne žlezde i može doći do nepovratnih promena u tkivu ukoliko dugo traju. Osnovno obeležje ove hronične autoimune bolesti je smanjen nivo tireoidnih hormona (T3 i T4) – odnosno hipotireoza. Pila sam lekove za tegobe sa tiroidom, ali nisu delovali – ističe naša sagovornica.

Iako ima samo 44 godine, Marijana već sedam godina ima neredovan, oskudan ciklus.

– Ranije je dolazio na dva meseca. Godinu dana pila sam kontraceptive koji su izazivali redovan ciklus. Posle kontraceptiva ciklus je, u poslednjih godinu dana, dolazio na šest meseci. Ali, tu nije kraj mojih muka. Pošto mi je u trećoj trudnoći PAPA test bio III grupa, rađena je konizacija (odstranjivanje dela grlića materice) zbog HPV-a (humanog papiloma virusa) – objašnjava gospođa Vasić.

Ipak, ono što je Marijanu najviše brinulo bile su dve ciste u levoj dojci, veličine devet i deset milimetara.

– Kada su mi otkrili ciste, odlučila sam da pozovem Ranku Vladić. Dobila sam terapiju i vrlo brzo osetila rezultate. Posle četiri meseca uzimanja čajeva i korigovane ishrane jedna cista je potpuno nestala, a veća se smanjila. Doktorka nije mogla da veruje koliko su dobri rezultati kada mi je uradila ultrazvuk i nalaz uporedila sa ranijim snimcima. Fantastičan pomak osetila sam i kod tegoba sa tiroidom. Nestali su mi svi simptomi hipotireoze – zaključuje Marijana.

Pošto je ova uporna žena već odavno bila u privremenoj perimenopauzi, posle R terapije ciklus se utišao.

– Ranka mi je skrenula pažnju da je njena terapija takva da, ako je priroda predodredila da se ciklus gubi, on će lagano i nestati, a ako ima ikakvih mogućnosti da se pokrene, on će se stabilizovati. Ona problem sagledava sa svih aspekata i zato ima ovako dobre rezultate. I dalje uzimam suplemente i osećam se odlično. Svi moji hormonski problemi i disbalansi su dovedeni u normalu.

Ova prirodna kombinacija na najnežniji način dovodi čitav organizam u ravnotežu, a time i hormonalni status – dodaje Marijana.

Mnogi svedoče da se baš u tome krije uspeh R terapije – bila ona namenjena bolestima reproduktivnih organa žene, malignitetima ili bilo kojoj drugoj bolesti – ona preporodi čitav organizam!

– Svaku terapiju posebno radim, prilagođena je pacijentu i u tome je njena snaga – ističe Ranka i konstatuje: – Ne može se davati univerzalna terapija i očekivati uspeh kada je svaka žena i njen hormonalni status individualan.