Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

“Posle insaminacija i VTO biljna terapija mi ispunila životni san!”

Uprkos inseminacijama i vantelesnoj oplodnji Zagorka Zafirovski iz Sremske Mitrovice nije uspevala da ostane u drugom stanju. Uz terapiju Ranke Vladić ispunio joj se životni san.

Kada ljudima pomognete da prevaziđu najveće životne bitke, one koje vode, ne samo do fizičkih nego i do emotivnih ponora, onda ste ispunili svoju životnu misiju. Samo takav život ima svoj puni smisao. Ranka Vladić živi svoju misiju svaki dan. Desetine poziva, teških sudbina, gorkih priča. Ova hrabra i vredna žena upija svaku od njih i pokušava da ih reši.

Ipak, kada pomogne da se rodi novi život, oseća posebnu radost. Čini se da Ranka dobije nekoliko beba svaki mesec. Srećne i zahvalne majke javljaju se stalno, a Ranka je tada posebno ponosna jer je rešavanje hormonskog disbalansa njena uža specijalnost.  

– Postoji jedna biljka koja ulazi u sastav moje čajne mešavine za balansiranje hormonalnog statusa koju teže pronalazim. Retko se upotrebljava pa mi proizvođači često prebacuju otkud baš nju da tražim jer retko ko radi sa njom. Kada imam zalihe te biljke, osećam se spokojno. U svemu ovome je bitna samo doslednost i istrajnost pacijenta jer obično volim da kažem: „ Znam da dajem najbolje! I najbolje treba da se dogodi.“

Najbolje se dogodilo i Zagorki Zafirovski iz Sremske Mitrovice. Pet godina je trajala njena borba za potomstvo. Ova lepa mlada žena zajedno sa svojim suprugom prošla je emotivni ringišpil dok nije ostvarila svoj san.

– Nisam uspevala prirodno da ostanem trudna, iako sam imala samo 25 godina. Otišla sam kod doktora u nadi da ću da rešim problem. Lekari su otkrili da patim od hormonskog disbalansa i insulinske rezistencije i to su označili kao zdravstvene prepreke za trudnoću. Rezultati mog muža bili su u redu. Odlučili smo da probamo sa medicinski potpomognutom oplodnjom. Nažalost, dve inseminacije i jedna vantelesna oplodnja nisu uspele – priča Zagorka.

Sve te nesrećne okolnosti uticale su i na međusobni partnerski odnos u mladoj porodici Zafirovski. Tuga, neostvarene želje, nervoza i napetost toliko su poljuljali njihovu vezu da im, kako kažu, nije preostalo ništa sem razvoda.

– Ostala sam sama sa svojom tugom, ali nisam potpuno „potonula“. Sve vreme sam razmišljala šta bih mogla još da uradim da i bivšem suprugu i sebi, ipak, ostvarim želju. Pretražujući internet naišla sam na sajt Ranke Vladić. Sve sam iščitala i odgledala nekoliko emisija u kojima je ona gostovala. Rešila sam da je pozovem i uzmem njenu terapiju – priča naša sagovornica.

Ljubav između Zagorke i njenog supruga nije se ugasila, uprkos razvodu. Oni su nastavili povremeno da se viđaju, nisu mogli da ubiju emocije.

– U međuvremenu, paket sa Rankinom šestomesečnom terapijom je stigao.  Odmah sam počela da ispijam čajeve i da pratim druga uputstva: promenila sam ishranu, postala sam fizički aktivnija, obavezno sam trčala pola sata dnevno. Posle četiri meseca ostala sam trudna – seća se svoje pobede ova hrabra žena.

Sreći u porodici Zafirovski nije bilo kraja. Zagorka i njen suprug ponovo su se venčali posle osam meseci od razvoda.

– Imala sam potpuno normalnu trudnoću, nisam je ni održavala. U 28. godini rodila sam zdravu devojčicu. Osećala sam se božanstveno. Drugu ćerku rodila sam bez ikakvih poteškoća jer sam očigledno svoj hormonski disbalans sredila Rankinom R terapijom. Dugujem joj ogromnu zahvalnost što sam za vrlo kratko vreme osvarila svoj najveći san – postala sam majka i ponovo supruga čoveka koga volim najviše na svetu.