Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

Karcinom i ciste nestaju

Pobeda nad rakom pluća

Miliji Gajić iz Banjaluke pre godinu i po dana otkrivena najteža bolest, a danas nema nikakve posledice.

Lekari su oduševljeni rezultatima Rankinog lečenja

Ranka Vladić, travarka iz Bijeljine, godinama sa puno ljubavi i posvećenosti isceljuje bolesne svojom R terapijom.

 

Mnogo je slučajeva gdje je, na primer, karcinom glave pankreasa, koji je odoleo hemotrapiji, iščezao pod dejstvom biljne terapije ili gde su dugogodišnje neplodnosti, muške i ženske, pobeđene blagodetima bilja ili hormonalni poremećaji, bilo lakši ili teži, na najnežniji i najprirodniji način dovedeni u balans.

Tumori dojke, jajnika i materice nisu nepobedivi, veliki broj njih je nestao iz tela osoba koje su bile očajne, ali su se vratile normlanom životu zahvaljujući Ranki Vladić.

Niko, sem onih koji boluju od najtežih bolesti, ne može da sluti koliko je snage potrebno da se izdrži svaki dan. Težak put, od beznađa do silne volje za životom, svako od njih često pređe za samo nekoliko trenutaka. taj put svaki dan prelazi i ranka Vladić, čuvena fitoterapeutkinjaiz Bijeljine, sa svakim svojim pacijentom. Mnogo njih, širom otvorenih očiju, u nju gledaju tražeći spas. I ona je, zaista, za mnoge od njih, sinonim za spas.

Svima onima kojima je pomogla da izleče kancer štitaste žlezde, prostate, dojke, jajnika, materice, pluća, debelog creva, čak i pankreasa, Ranka je simbol novog života. To dokazuje i priča Milije Gajić, 66-godišnje penzionerke iz Banjaluke, koja je ceo svoj radni vek provela u Vupertalu, u Nemačkoj i tamo odlučila da se leči.

Njen lekar je poput mnogih svojih kolega u sličnim situacijama, skočio sa stollice zadovoljan rezultatima koje je Milija ostvarila zahvaljujući požrtvovanoj Ranki Vladić.

Ali, ni put do ozdravljenja gospođe Gajić nije bio lak. Prvo ju je dugo mučio uporan i jak kašalj koji joj je otežavao disanje i potpuno blokirao normalan život. Tek kad je bol u grudima pri kašljanju i dubokom disanju postao neizdrživ, Milija je posumnjala da je u pitanju nešto ozbiljnije i otputovala je u Vupertal da potraži pomoć. Gubitak apetita i težine dodatno ju je uznemirio.

-Taj decembar 2014. nikad neću zaboraviti: lekari su mi dijagnostifikovali treći stadijum infiltrativnog karcinoma pluća. Svet mi se srušio u tom trenutku-priča Milija. – Kad se ovaj podmukli kancer kasno otkrije, uspeh lečenja je mali. Kao da sam počela da se pozdravljam sa životom. Tuga i strah uselili su se u mene. Ne mogu sebi da oprostim što sam pušila 40 godina.

Bez obzira na strah, gospođa Gajić nije htela da se pomiri s mišlju da ne postoji izlaz. Po preporuci lekara, primila je pet hemoterapija i imala 28 zračenja. Poslednje zračenje imala je u julu 2015.

-Bez obzira na agresivnu terapiju, u septembru su mi doktori u Nemačkoj rekli da se rast tumora nije zaustavio. Bila sam očajna. Ipak, posle nekoliko dana dobila sam volju da probam još nešto. Tada sam saznala za Ranku Vladić, fitoterapeutkinju iz Bijeljine – dodaje ova sad vedra žena.

Dva meseca, od septembra do novembra, Milija se strogo pridržavala Rankine terapije. Osećala se mnogo bolje, ali je strepela od redovne kontrole zakazane u novembru. Ponovo je otputovala u Nemačku.

-Kada je pogeldao CT, lekar je skočio sa stolice. “Tumor se značajno smanjio”, rekao mi je. Počela sam da plačem od sreće – kaže ova Banjalučanka.

Tajnu poboljšanja svog zdravstvenog stanja sačuvala je za sebe. Vratila se u Banjaluku, završila prvu tromesečnu terapiju Ranke Vladić i naručila još jednu.

-Sada sam pri kraju druge terapije. Osećam se odlično. Više nemam bolove u grudima i već dva meseca se nijednom nisam nakašljala. Vratili su mi se apetit i snaga – ističe gospođa Gajić. – Ne znam kako da zahvalim Ranki Vladić što mi je poklonila novi život. Svaka kontrola pokazuje bitno poboljšanje i na samom sam kraju teške borbe iz koje izlazim kao pobednik.