Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

Jelena Grujić, 26-godišnja menadžerka bezbednosti iz Batajnice, bolovala je od sekundarne amenoreje koju ni najjača hormonska terapija nije mogla da izleči

Posle tri godine pauze dobila sam menstruaciju

Nepunih mesec dana Rankine terapije bilo je dovoljno da se ciklus ponovo pojavi i svih ovih meseci on je uredan

Radni dan čuvene fitoterapeutkinje Ranke Vladić iz Bijeljine počinje u četiri ujutru. Već tada, u cik zore, ona pravi terapije koje je primila prethodnog dana. Voli da u tišini i potpuno skoncentrisana, svaku terapiju prilagodi pacijentu. Smatra da je baš u tome tajna njenog uspeha – što je svaka biljna kombinacija individualna i namenjena svakom pacijentu i specifičnom problemu posebno.

Već u sedam sati telefon počinje neprekidno da zvoni. Sa mnogo strpljenja, takta i znanja Ranka savetuje i predano beleži bitne podatke u posebne kartone. Brižljivo prati zdravstveno stanje svakoga ko joj se javi.

Ranka sve svoje pacijente smatra prijateljima, a sa mnogima, kojima je pomogla, postala je toliko bliska da je sada dragi gost u domovima širom Evrope.

Sreća, neizvesnost, strah, nova nada – svaki razgovor i susret sa novim ljudima potpuno je drugačiji. Njena misija da ohrabri bolesne i pozove na oprez one koji su ozdravili izaziva bure emocija. Kratki inserti njenog radnog dana pravi su predložak za uzbudljiv film jer svaki od desetine susreta za samo nekoliko sati predstavlja esenciju života.

Iako su bolesti reproduktivnih organa žena, posebno regulisanje hormonskog statusa i uklanjanje steriliteta njena najuža specijalnost, Ranka Vladić se vrlo hrabro upušta u borbu i sa najtežim oboljenjima, kao što su kancer pankreasa, jetre, prostate… Njena R terapija se u mnogim takvim slučajevima pokazala veoma efikasnom.

Slučaj 26-godišnje
Jelene Grujić iz Batajnice potvrđuje ove navode. Naime, Jelena je do pre tri
godine imala sasvim redovan i uredan menstrualni ciklus. Odjednom, sredinom 2012, ciklus iznenada izostaje.

– Odmah sam otišla kod ginekologa, uradila sve preglede i analize i lekari nisu mogli da nađu uzrok poremećaja ciklusa. Hormonska slika je bila u redu, sem što je kortizol (hormon stresa) bio nešto povišen. Sem nadutosti i nervoze, nisam imala druge neprijatne simptome, čak se nisam ni ugojila – ističe naša sagovornica.

Daljim pretragama, kod Jelena je ustanovljena insulinska rezistencija koja može da utiče i na balans drugih hormona (poput progesterona, testesterona, estrogena). Prepisan joj je Glukofaž, koji se preporučuje kod insulinske rezistencije. Iako ga je, kako kaže, pila pet meseci menstruaciju nije dobila.

– Moja dijagnoza je glasila –sekundarna amenoreja, što je odsustvo spontanog
krvarenja duže od šest meseci kod žene koja je prethodno imala uredan ciklus.
Lekari su mi, pored Glukofaža, prepisali i hormonsku terapiju. Pila sam cikloproginovu, primolut u velikim dozama, razna kontraceptivna sredstva. Uz te
lekove, rezultat je bio kratkotrajan – vrlo oskudna krvarenja. Čim bih prestala sa terapijom i ciklus je izostajao.

Dok je trajala hormonska terapija Jeleni su, na ultrazvuku, otkriveni mikrocistični jajnici.

– Rešenje se nije naziralo i početkom oktobra 2014. odlučila sam da zovem Ranku Vladić, iako sam, moram da priznam, bila skeptična. Uzela sam njenu tromesečnu biljnu kuru i pored mešavine čajeva koje sam, po Rankinim recepturama pila, vitamina E i selena, uzimala sam i vitamin C, D3, belu imelu, glinu, SwedenBitter.

Odmah se, pod dejstvom terapije, javio pozitivan odgovor organizma. Jelena je posle nepunih mesec dana dobila ciklus na vreme i svih ovih meseci on je uredan.

– To je veliki uspeh jer ovo nije programirana hormonska tableta koja, isto tako, programirano dovodi ciklus, nego nežna, prirodna, krajnje blagodatna kombinacija koja na najnežniji i najprirodniji način dovodi čitav organizam u ravnotežu, a time i hormonalni status – objašnjava Jelena.

Mnogi svedoče da se baš u tome krije uspeh i blagodarnost R terapije – bila ona namenjena bolestima reproduktivnih organa žene, malignitetima ili bilo kojoj drugoj bolesti – ona preporodi čitav organizam !

– Svaku terapiju posebno radim, prilagođena je pacijentu i u tome je njena snaga – ističe Ranka i konstatuje: – Ne može se davati univerzalna terapija i očekivati uspeh kada je svaka žena i njen hormonalni status individualan.

Jelena neće prestati da pije R terapiju jer joj, kaže, veoma prija.

– Sigurno ću, s vremena na vreme, da je poručim, bez obzira što sam neverovatnom brzinom rešila svoj dugogodišnji problem – naglašava gospođica Grujić i dodaje: – Iako sam bila skeptična, srećna sam što sam pozvala Ranku i sada joj dugujem veliku zahvalnost.  

Boja iz Beča na dobrom putu da pobedi sterilitet

Doktoru su oči stale kad je video tri folikula

Srećne vesti stižu i od 41-godišnje Boje iz Beča, žene kod koje je AMH bio 0,02.

Naime, na vantelesnoj oplodnji, pre četiri godine imala je dva folikula, što je veoma malo, s obzirom na agresivnu hormonsku stimulaciju. Na VTO, pre dve godine, nije imala folikula.

– Dve godine čekanja kod žena koje su ušle u petu deceniju, kod kojih je AMH nizak, FSH visok, a uz to nisu imale folikule nakon stimulacije, predug je period. Pravi je uspeh u tim godinama, sa takvim lošim prognozama, nakon dve godine “ćutanja”, imati tri folikula! – ističe Ranka i dodaje: – Boja mi piše sad :”Imam još
sedam vrećica čaja, a doktor se iznenadio kad je video tri folikula, oči mu stale, ne može da veruje.Taj isti doktor mi je, pre dve godine, kad nije bilo folikula posle stimulacije, rekao: “Šta sad tu možemo kad nema ni jednog folikula“, a sad kad ih je na ultrazvuku video tri, pita šta sam pila! Naravno, otkrila sam mu, Ranka, Vašu terapiju”.