Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

Pre dve godine Zdravko Savić iz Frankfurta suočio se sa najtežom dijagnozom, a danas je potpuno zdrav čovek

Posle izlečenja od kancera, uspeo sam da otklonim simptome benigne hiperplazije prostate koji su me godinama mučili

– Danas svi sve obećavaju. Prezasićeni smo obećanjima. Ako bi se sudilo po obećanjima, niko nikad ne bi umro od bolesti, sve bi nestajale prekonoći – na početku razgovora ističe RankaVladić, fitoterapeutkinja iz Bijeljine, kojoj, kako sama kaže, struka prosvetnog radnika nalaže da radi samo ono što bi I sama želela da njoj neko čini.

– Potpuno sam sigurna u ovo što radim!Radim svoj posao sa mnogo snage, ljubavi I vere, potpuno iskreno, I znam da rezultati ne smeju da izostanu. Pacijentu ne namećem već predočavam u čemu se terapija sastoji, a na njemu je da prepozna vrednosti. Ne želim da favorizujem svoju terapiju, jer je mnogo veće zadovoljstvo kada mi se pacijent javi I kaže da smo dostigli cilj.

Tako je Ranku nedavno posetio I Zdravko Savić, 72-godišnji Bijeljinac koji godinama živi u Frankfurtu. Pre samo dve godine, kada se prvi put javio gospođi Vladić, bio je spreman da se oprosti sa životom. Dijagnostikovan mu je karcinom jednog krajnika, a oporavak, po prognozama lekara, trebalo je da bude dug I težak.

– Terapija koju su mi lekari predložili za mene je bila potpuno neprihvatljiva, čak sam siguran da ne bih ostao živ. Da sam pristao na operaciju, četiri nedelje ne bih uopšte mogao da jedem normalno, hranili bi me na cev kroz otvor na vratu. Sve sam to odbacio I potražio pomoć kod Ranke Vladić. U Vestima sam čitao o njoj I njenoj čudesnoj R terapij I irešio sam da probam – priča naš sagovornik.   

Pridržavao se gospodin Savić svih uputstava I redovno uzimao propisani tretman. Vrlo brzo počeo je da oseća olakšanje – nije osećao grebanje I peckanje u predelu krajnika koje se pojačavalo pri gutanju. Refleksni bol prema uhu bio je sve slabiji. Jezik je lakše pokretao. Vremenom, simptomi su potpuno nestali.   

– Kada sam pre nekoliko meseci otišao na poslednji kontrolni pregled lekari su mi rekli da je karcinom potpuno nestao. Bili su iznenađeni, a ja neizmerno srećan – dodaje gospodin Savić.  

Ipak, tek kada je “pregrmeo” taj gorući problem, jedan drugi hronični, koji ga je dugo mučio, isplivao je napovršinu. Naime, Zdravko je dugo patio od benigne hiperplazije prostate.

– Otežano I učestalo mokrenje, prekidanje mlaza I kapanje mokraće, noćno I bolno mokrenje I konstantni osećaj pritiska na mokraćnu bešiku naterali su me da odem kod lekara I prepisan mi je lek koji sam dugo pio, ali simptomi nisu nestajali – seća se ovaj, odnedavno, zadovoljan čovek.

Posle veoma pozitivnog iskustva koje je imao kod terapije carcinoma krajnika, gospodin Savić obratio se ponovo “svojoj spasiteljki” sa molbom da mu pomogne oko ovog čestog muškog problema.

– Krajem jula pozvao sam Ranku, a već početkom oktobra, pri kraju prve terapije od tri meseca neprijatni I bolni simptomi potpuno su nestali. Osećao sam se neuporedivo bolje već posle dvadeset dana od početka korišćenja čajeva I suplemenata. Zvao sam Ranku I rekao sam joj kratko: ” Potpuno sam zadovoljan!” Ona je bila još zadovoljnija, s obzirom da lečenje benigne hiperplazije prostate, kako mi je rekla, traje i do godin udana.

Naglasila je da je to žlezda koja se menja sa starenjem I koja ne može nikada da se dovede u “momačko” stanje, ali može odlično da se stabilizuje I drži pod kontrolom – konstatuje naš sagovornik.

Naša čuvena fitoterapeutkinja, uvek oprezna I savesna, pacijentima obično predlaže dve terapije po tri meseca, a po isteku tih šest meseci daje  im savete kako da postignuto stanje održe, bez muke.

– Bez obzira što su simptomi iščezli, po Rankinom uputstvu, trebalo bi da popijem još jednu terapiju. Ona smatra, kako mi je rekla, da su ćelija I tkivo inteligentni, da pamte i da, ako se prekine sa terapijom odmah posle postizanja rezultata, vrlo često stari simptomi mogu brzo da se jave – priča gospodin Savić I zaključuje:  

– Poboljšanje sam osetio vrlo brzo, a sada posle tri meseca korišćenja, osećam se stvarno odlično – nemam čest nagon za mokrenjem, a noću spavam mirno I spokojno, kao u davna, srećna vremena.