Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

Tumor na glavi pankreasa više ne postoji – Tomislav Mladenović

Tomislav Mladenović iz Velikog Mokrog Luga: Uz čajne mešavine i ekstrakte bilja Ranke Vladić iz Međaša još uvijek sam živ.

TUMOR NA GLAVI PANKREASA VIŠE NE POSTOJI!

tumor-na-pankreasu

Važno je ne šta ja govorim o sebi, već šta moji pacijenti pričaju – kaže Ranka Vladić, poznata travarka iz Međaša kod Bijeljine, kojoj je, kako kaže, najdraže kad biva suzdržana u svojim obećanima, a za kratko vreme pacijent joj se javi i prezadovoljan saopštava rezultate.
Radujem se zajedno s njim, ali sve to smatram normalnim tokom, tj. onim što očekujem – dodaje gđa Vladić.
Radosne vesti stižu svakog dana, a jedna ju je obradovala pre pti meseca, kada joj se javio Tomislav Mladenović iz Velikog Mokrog Luga koji je dve godine koristio njenu terapiju.
Tomislava Mladenovića čak i lekari smatraju medicinskim fenomenom. Tumor na flavi pankreasa koji je dostizao veličinu do šest centimetara, i koji je u većini slučajeva smrtonosan, kod Mladenovića više ne postoji.
Svi moji problemi počinju kada su mi, posle jednog veoma bolnog napada, odstranili žučnu kesu – priča Tomislav Mladenović i nastavlja :Nisu me ni snimali, odmah su me stavili na operacioni sto. Ali taj kamen, u trenutku operacije, nije bio u žučnoj kesi, nego u žučnom kanalu, a da to niko nije primetio.
Posle šest meseci gospodinu Mladenoviću često nije bilo dobro.
Imunitet mi je bio na nuli – kaže tomislav i dodaje : – Sin me je nagovorio da odem kod lekara. Odveo me je kod profesora Radovanovića. Kada je profesor pogeldao snimak, zaključio je da moram na novu operaciju i upozorio me je da će ona biti još teža. Izvadili su mi kamen. Tada mi je doktor rekao : ” Ono što vas je mučilo premostili smo”.
Ali, doktor Radovanović Tomislavu nije rekao ono što je rekao njegovoj porodici: ” Na glavi pankreasa ima tumor, ne verujem da može da sastavi još dva, tri meseca.” Porodica Mladenović je bila očajna, doke je Tomislav sedam dana ležao u šok sobi.
Posle 15 dana supruga me je polako pripremala : “Moramo da diemo na radiologiju”, rekla mi je. Trudila se da ublaži dijagnozu, da me ne uplaši.
Na Institutu za radiologiju gdinu Mladenoviću predložili su hemoterapiju.
Posle godinu dana hemoterapije, tumor mi se sa 2,5 centimetara uvećao na šest – navodi Tomislav.
Svima je, u to vreme, kaže, pričao od čega boluje, ne bi li našao rešenje. Onda je, očajnički tražeći pomoć, u Magičnom bilju naišao na tekst o Ranki Vladić.
Rešio sam da je pozovem telefonom i ona mi je, fino, kulturno rekla :”To nerado radim, ali da pokušamo, sve zavisi od Vas. Morate da budete uporni i disciplinovani. Poslaću Vam čajeve i uputstvo, a Vi ih se morate strogo pridržavati.”
Tada je Tomislav prekinuo da prima hemoterapiju, koju je kako kaže, godinu dana teško podnosio.
Povraćao sam, vene su mi otišle,  seća se gospodin Mladenović i tvrdi : Rekao sam načelnici Radiološkog da više neću da primam hemotrapiju. Ona je negodovala, ali me je razumela. Počeo sam da pijem čajeve, dodaje – i prateće eliksire, stavljao obloge u predelu pankreasa, pio prirodne vitamine i minerale po Rankinoj preporuci. Posle 3 meseca sam otišao na skener, na reodvnu kontrolu, tumor mi se upola smanjio, sa šest centimetara na tri.
Posle snimanja, otišao sam kod načelnice da vidi rezultate. ” Vi ste fenomen. Nemate hemoterapiju a smnjaio Vam se tumor”, prepričava Tomislav doktorkine reči.”Imam ja svoju terapiju. Pijem čajeve”, rekao sam joj.
U čajnim mešavinama koje je pio gdin Mladenović, između ostalog bilja, izdvajaju se čestoslavica (VERONICA; OFFICINALIS), rastavić i iđirot.
Pio sam glinu, stavljao obloge od gline i rastavića – dodaje Tomislav.
U naredna tri meseca skener je pokazao još veći napredak, odnosno smanjenje tumora.
Poslednji put sam bio na skeneru pre tri meseca – priča gdin Mladenović i nastavlja : Rekli su mi da za tri dana dođem po rezultete skenera. Moja supruga je zamolila da rezultati budu tada kada je rečeno, jer nam se dešavalo da uzalud dolazimo.
Mladenovići su došli u zakazano vreme, ali rezultati nisu bili gotovi.
Podsetili smo doktora koji nam je obećao da će rezultati biti baš tada i on nas je zamolio da sačekamo. – priča Tomisla. – Posle 20 minuta doktor je, usplahiren, doneo rezultate, “Pa, Vi nemate ništa na pankreasu!” rekao je. Bio sam oduševljen.
Sedam dana nakon poslednjeg skenera otišao sam kod načelnice da vidim rezultate. Bila je začuđena. Rekla mi je :”Šta da Vam kažem, to Vaše znanje preensite drugima, Vi ste čudo prirode, jedinstven slučaj!”.
Tomislav Mladenović više ne ide na snimanje skenerom, sada samo na svakih šest meseci vadi tumor markere.
Sad pravim malu pauzu sa čajevima – kaže gdin Mmladenović. Jedem voće i povrće, počeo sam da gajim koze zbog kozjeg mleka i surutke. Dobro se osećam. Posle dve godine od početa Rankine terapije, potpuno sam zdrav čovek.