Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

Husein Memić uspeo da prevaziđe neprijatne simptome benigne hiperplazije prostate

Možete li zamisliti koliko je veliko bilo iznenađenje lekara kad su videli vrednosti PSA?Bio sam presrećan! Mojoj supruzi osmeh nije silazio sa lica

Svih ovih 15 godina uspešnog rada čuvena fitoterapeutkinja Ranka Vladić, po sopstvenom priznanju, nepravedno je uvek bila više okrenuta ženama. Ta bolećivost prema ženi kao majci, radniku, stubu kuće, namerno ili nenamerno eksploatisanom biću još uvek kod nje trijumfuje. Naime, i fitoterapijom je počela da se bavi zbog svoje ćerke (njenog hormonalnog poremećaja), ima dve ćerke, a svaka od njih ima svoju ćerku…

lijek-za-prostatu

Iskreno, kad sam išla u školu, a i studirala, uvek sam više volela da imam muškarca za predavača. Smatrala sam tad da su muškarci jednostavniji za komunikaciju. To moje mišljenje i danas stoji. Isticala sam žene kao svoje pacijente, a uporedo sam lečila i muškarce. Primeri izlečenih muškaraca ništa ne zaostaju – dodaje naša fitoterapeutkinja poznata širom Evrope.

Zna Ranka, iz svog velikog iskustva, da muške muke mogu da budu veoma neprijatne, pre svega one sa prostatom. Zna da kad muškarac jednom oseti probleme sa ovom važnom muškom žlezdom, oni mogu samo da napreduju, ako se ništa ne preduzme! Baš zato što zna, uspela je da istraži i pomogne svakom muškarcu koji joj se obratio.

Tako je Ranka Vladić promenila život 65-godišnjem Huseinu Memiću iz Bara. Već je bio na izmaku snaga, iscrpljen dugotrajnom i dosadnom bolešću kada ju je prvi put pozvao i upoznao.

Nekoliko godina pre toga, a kako je vreme prolazilo sve češće, gospodina Memića  mučilo je učestalo mokrenje. Noću je ustajao i po pet, šest puta, imao je isprekidan i slab mlaz. Javljao mu se čudan, tup bol u donjem delu stomaka i osećao je peckanje.

Posle zavrešenog mokrenja, nakon minut, dva, javljao se novi nagon, tj. osećaj da bešika nije ispražnjena do kraja. Često sam pio antibiotike zbog upala mokraćne bešike jer su se bakterije razmnožavale zbog nedovoljnog pražnjenja – priča naš sagovornik i vraća film svog života.

Došlo je, priča, vreme da mu se mnoge stvari u životu slegnu. Nije imao još dugo do penzije. Ali, upravo tada počeli su da mu se zaoštravaju zdravstveni problemi.

Čini mi se da sam od mladosti učestalo mokrio, na posao dolazio trčeći i odmah uletao u toalet. Kako su godine prolazile moj problem je bio sve izraženiji – ističe ovaj diplomirani tehnolog i nastavlja:    

Posle 60. godine, osim problema sa uriniranjem, osetio sam da mi slabi i erektilna funkcija. Pripisivao sam to godinama, ali onda su me prijatelji, vršnjaci koji nemaju problem sa prostatom, uverili da nije tako. Neki od njih oženili su se drugi put, daleko mlađim ženama, i nisu imali nikakvih problema sa potencijom. Kada sam pitao svog lekara da li prostata ima veze sa tim “muškim stvarima”, odgovorio mi je da ima. To je još više pogoršalo situaciju – iskren je ovaj gospodin pred penzijom.

Pre tri godine, kada se prvi put obratio lekarima, dijagnostikovana mu je benigna hiperplazija prostate. Utvrđeno je da ova važna muška žlezda ima nekoliko puta veći volumen od normalnog.

Lekari su mi rekli da se lateralni lobusi dodiruju celim lumenom i uzdižu visoko vrat bešike, ulazeći u njen lumen – dodaje.

Zbog takvog stanja prostate, PSA mu je bio dosta uvećan i iznosio je 7,3.

Iako se sa takvim PSA najčešće radi o karcinomu, Husein Memić ga srećom nije imao, ali su tako visoke vrednosti bile rezultat dosta uvećane prostate.

-Dva puta mi se dogodila i kompletna retencija urina, odnosno nemogućnost normalnog mokrenja, i to sa jakim nagonom i tada su mi lekari ugrađivali kateter. Pio sam Tamsol, ali nisam osećao veće poboljšanje. Uz sve to imao sam i povišen holesterol i cistu od 1,2 cm na bubregu i još nekoliko sitnih – konstatuje Memić.

Sa sve većim odsustvom nade da će se nešto promeniti na bolje, Husein Memić je pozvao Ranku Vladić.

– Posle dve njene terapije “progledao sam”. PSA je nakon samo tri meseca terapije naglo pao na 1,48, a nakon druge terapije nestale su i ciste na bubregu. Holesterol je bio u granicama normalnih vrednosti – ističe Memić i nastavlja:

Možete li zamisliti koliko je veliko bilo iznenađenje lekara kad su videli vrednosti PSA? Treba li da Vam kažem koliko sam ja bio srećan? Mojoj supruzi osmeh nije silazio sa lica. Ipak, ono što je najvažnije, umanjio mi se bol i osećaj neprijatnosti u donjem delu stomaka. Naravno, prestao sam toliko često da mokrim. Laboratorijske analize urina pokazale su da se povukla bakterijska infekcija mokraćnih puteva, koju sam s vremena na vreme imao. Neprimetno mi se poboljšala i erekcija, što mi posebno godi. Neverovatno je koliko stanje u organizmu može da se popravi od samo dve terapije Ranke Vladić – kaže Husein.

Po isteku druge terapije Husein Memić je od fitoterapeutkinje Vladić dobio uputstva kako da sam vodi brigu o sebi, bez njene terapije jer je prostata specifičan organ koji, starenjem, zbog promene testosterona, muškarcu zadaje stalne, manje ili veće, probleme. Predložila mu je da pije nekoliko vitamina i da izbegava proteine, koliko može.

– Strogo se pridržavam saveta jer sada nisam zadovoljan samo ja, već i moja supruga. Godinama sam ustajao barem dva puta u toku noći da bih mokrio i svaki put je nehotice budio – priznaje Memić i zaključuje : – Želim sa drugima da podelim ovo moje iskustvo, jer znam kako je meni bilo kada sam se mučio na ivici očaja. Želim svakom muškarcu da što pre pobegne iz tog očaja – na slobodu. Ranka će mu na tom putu sigurno pomoći.