Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

Polipi nestali za tri mjeseca – Željko Drobnjak

Polipi nestali za tri meseca

Iako su Ranki najuža specijalnost hormonski poremećaji, ciste i tumori dojke, mnogi pozitivni rezultati pokazuju da se ona upušta u koštac i sa drugim bolestima.

Priča Željka Drobnjaka iz Novog Sada pokazuje da se ona upušta u koštac i sa drugim bolestima.

Pre godinu dana imao sam probleme sa grlom. Posetio sam doktorku otorinolaringologa, specijalistu za refluksne  poremećaje. Njena dijagnoza je bila povraćaj kiseline, a uzrok je tegoba sa grlom. Posavetovla me je da se obratim i gastroenterologu, jer postoji mogućnost da imam još neki zdravstveni problem.

 

Poslušao sam je, doktor mi je uradio kolonoskopiju i konstatovao da imam pet polipa u debelom crevu, veličine oko 3 mm. Uzeo je uzorak jednog od njih i analiza je pokazala da ja uzorak poseduje maligne ćelije, koje su u drugoj fazi razvoja. još nisu opasni, rekao je doktor, ali u trećoj fazi pokazuju svoje zube. Na osnovu tog nalaza preporučeno mi je da ih što pre odstranima. Za tri meseca zakazana mi je operacija u poliklinici u Novom Sadu.

Željko Drobnjak se, kako kaže odmah po postavljanju dijagnoze setio Ranke Vladić, jer se njegova žena lečila kod nje. Tada mu je Ranka napomenula da kod nje dolaze ljudi koji imaju problema sa različitim tumorima i da je uspela mnogima da pomogne.

Nazvao sam je bez straha i panike. Rekao sam joj da je moja želja da polipe odstranimo bez doktora. Posle dve – tri nedelje put me naneo u Bijeljinu. Dala mi je mešavinu čajeva i rekla da ćemo za tri meseca pokušati pojačanim dozama da smanjimo polipe. Bio sam ubeđen da ćemo uspeti. Kad sam posle tri meseca, otišao na intervenciju, polipa već nije bilo – ostao je samo jedan, koji je dat na analizu i više nije bio maligan.

Nijednog trenutka Željko Drobnjak nije sumnjao da će, uz Ranku, uspeti da prevaziđe bolest jer je njegovoj supruzi Dragani prethodno pomogla.

Dragana je imala hormonski poremećaj, zavaljenu matericu i bol u leđima. Ranica koja joj je bila zalečena, ponovo se javila.

Kada se posle dva meseca izostanka menstruacije javila Ranki, uzimala je hormonske tablete, ali joj se stanje nije popravljalo. Posle Rankinih čajeva sve se normalizovalo i stabilizovalo. Sada je odlično. I naša komšinica Zlatica imala je problema sa hormonima, ni njoj hormonske tablete nisu pomagale, ali je uz Rankinu terapiju rešila svoj problem.