Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

Pomogla da se rode divna djeca

U sredu 21. aprila zazvonio mi je telefon dok sam se spremala za školu. Žena se predstavlja kao Marijana iz Bačke Palanke. Ne mogu da se odjednom setim ko je to. Ona pomalo zbunjeno kaže: “Želim da vam se zahvalim za terapiju koju ste mi poslali početkom marta. Ja sam trudna! Ali, kako tako brzo?” “Ćutite Marijana, šta se čudite što je brzo. Hvala Bogu. Pamet u glavu, ne uzbuđjte se previše i čuvajte trudnoću”, odgovaram i ja pomalo zbunjena. Tek kada sam završila razgovor, setila sam se te žene, odnosno razgovora sa njim iako se nismo lično upoznale. Ima 37 godina i oduvek je imala neredovan ciklus i poremećaj ovulacije. Ciklusi joj nisu dolazili po 5-6 meseci. Pila je hormonsku terapiju i tada su ciklusi dolazili sa 2-3 dana kašnjenja. Čak ej podvrgavana i vantelesnoj oplodnji, ali bezuspešno.

Zorica Đurićić iz Užica me je pozvala 21. decembra 2009. godine i požalila se kako njena kćerka ne dobija ciklus i po 4-5 meseci. Sećam se da mi je tada rekla : “Bože, da li ću ikada i ja postati srećna kao Ružica iz Žabara koju ste pominjali”. Ona nije mogla da veruje da se ciklusmože regulisati prirodnim putem, a upravo je taj put želela. prihvatila je moju terapiju za kći i sredinom marta me nazvala i rekla : “Ranka, prezadovoljna sam i srećna. Moja kćerka je dobila potpuno normalan ciklus. Ima li ko od novinara da mu iznesem naš slučaj i svoju sreću. Hoću da pričam svima. “

Ranki stalno stižu reči zahvalnosti, bilo putem pisama ili telefonom. “Draga Ranka, ja sam hvala Bogu i Vama dobro. Ciste iz dojki i grla su nestale, a u maju imam kontrolu bubrega. Veoma zahvalna, Radmila iz Beograda” – glasi jedna SMS poruka, njoj upućena.

Radmila mi se javila krajem oktobra 2009. godine, ima 56 godina. Lekari su joj dignostifikovali ciste u obe dojke, više cisti na oba bubrega i cistu na korenu jezika. Reklam mi je da ima i osteoartrozu i da su joj materica i jajnici odstranjeni pre šest godina. Kada se moja terapija okonča, divno je čuti pacijenta punog oduševljenja, a ja to  očekujem  kao sasvim prirodan tok – komentariše Ranka poruku.

iako su ovoj travarki najuža specijalnost hormonski poremećaji, ciste i tumori dojki, jajnika i problemi sa matericom, odnosno bolesti reproduktivnog sistema, poruke i pisma zahvalnosti govore da se ona upušta u koštac i sa drugim bolestima:

Retke su bolesti koje ne prihvatam da lečim, a to što prihvatim znam da mora biti dobro, samo ako pacijent striktno sledi moja uputstva o terapiji, načinu života i ishrani.