Ranka Vladić

EnglishGermanSerbian

„Spasiteljica moja! Bolja je od svakog doktora“

Spasiteljica moja! Ovo kažem jer su moji nalazi najbolji do sada – zahvaljujući njoj! Bolja je od svakog doktora“, ovim riječima Milka Dragičević započinje svoju ispovijest.

Ja sam Milka Dragičević i živim u Beču.

Prije dvije godine sam počela dobijati simptome otečenih zglobova u donjem dijelu nogu. Svako jutro sam imala i otečene kapke i predio ispod očiju. Dugo sam se borila sa tim problemima, doktori nisu uspijevali otkriti uzrok tegoba.

Milka

Sumnjala sam na bubrege i otišla sam kod dva urologa koji nisu ništa posebno otkrili.

Tek u septembru 2018. godine, u bolnici u Beču, su mi otkrili da imam autoimuno oboljenje bubrega,membranozni glomuronefritis.

Moji bubrezi su propuštali bjelančevine(proteine) u urin.

Uradili su mi  biopsiju bubrega kako bi odredili tačnu dijagnozu i uveli mnogo lijekova kao početak terapije. Doktori su tražili da se urade imuno supresivne terapije, koje ja, iskreno, nisam željela jer sam znala da ta terapija prouzrokuje mnogo posljedica.

Imala sam poremećaj rada štitne žlijezde,povišen holesterol,manjak kalcijuma u organizmu.

Pila sam statine protiv holesterola,Eutirox zbog disfunkcije štitne žlijezde,tablete protiv otoka,,tablete za razređivanje krvi,za izmokravanje i protiv povišenog pritiska,iako mi nije bilo jasno zašto taj lijek jer mi je pritisak od svih medikamenata bio izrazito nizak, 100/50, a razlog zašto su mi ga prepisali je da snizi nivo proteina u urinu.

Kad sam sa Rankom razgovara prvi put, ona mi je rekla da taj lijek sadrži kaptopril, supstancu koja je štetna za bubrege. Rekla mi je da zamolim nefrologa da mi promijeni taj lijek.

Zatražila sam, ali mi tada u bolnici nisu dali. Razmišljala sam sedmicu ,dvije i odlučila samoinicijativno da taj lijek izbacim iz upotrebe. Taj sam lijek praktično pila samo mjesec dana. Pored činjenice da sam ga izbacila, proteina u mom urinu je bilo sve manje i manje zahvaljujući Ranki, mojoj čarobnici.

Ranka mi je rekla da ne spori niti utiče na terapiju zvanične medicine.Naprotiv,ona kaže da nema pravo da bilo šta mijenja u onome što ljekar predloži.

 U toj bolnici sam započela svoje liječenje koje je u nekim momentima išlo na bolje pa nakon dva mjeseca stagnira, vrati se na prvobitno stanje, ali doktori su smatrali da je dobro jer je bilo pod kontrolom, tj. nije išlo na gore. Međutim, i dalje su insistirali na imuno supresivnoj terapiji i da je neophodno da se uradi.

Tada sma počela da lutam na sve strane tražeći neko alternativno rješenje, probala sam mnoge prirodne lijekove.Svjesno,i bez ičijeg uticaja sam počela izbjegavati gomilu lijekova jer su me „držali“ samo u mjestu,bez vidnog poboljšanja..

Igrom slučaja, upoznala sam jednu travarku iz Bijeljine, ne Ranku, koja mi je dala jednu tinkturu i ta njena terapija mi je dosta pomogla. Međutim,  nisam bila upoznata u sadržaj te tinkture, a ujedno je bilo teško doći do te gospođe te sam dalje tragala za svojim rješenjem.

U međuvremenu, naš poznanik koji je i sam koristio Rankine terapije, rekao je da on poznaje travarku koja je,kako je on rekao, bolja od bilo kog doktora. Tada mi je rekao za Ranku Vladić iz Međaša kod Bijeljine. Odmah sam pristala da stupim s njom u kontakt, ne znajući ništa o njoj. Nisam se ni raspitivala, važno mi je bilo samo da čujem mišljenje te žene.

Razgovarale smo telefonom,poslala sam joj nalaze i ona mi detaljno objasnila o kakvom oboljenju se radi i šta može da učini.

Ubrzo sam krenula u Republiku Srpsku i otišla Ranki koja mi je već pripremila terapiju i detaljna uputstva. Terapija je  je u najvećoj mjeri sadržavala čajeve, ali pored čajeva sam dobila uputstvo o načinu ishrane.

U početku primjene terapije sam bila malo zbunjena jer je terapija,osim pijenja čajeva,zahtijevala i promijenjen režim ishrane i pijenje vitamina.Nakon desetak dana sam se navikla i takav način života je za mene sada-najbolji i veoma jednostavan.

 Krajem februara 2020. godine sam počela sa  njenom terapijom.

Već poslije prvog mjeseca osjećala sam se znatno bolje.

Nakon dvije Rankine terapije sam otišla na kontrolu. Doktori su bili iznenađeni poboljšanjem i rekli su mi da dođem ponovo za tri mjeseca. Bila sam  oduševljena i terapijom ,i Rankom i zaista sam vjerovala u nju.

Mnogo sam joj zahvalna i toliko joj vjerujem od prvog dana, ženi koja je jako staložena, mirna, koja na svako moje pitanje ima prave odgovore, ma prezadovoljna sam…. Svakome koga vidim preporučujem tu ženu, iako o njoj nisam ništa znala.

Pitala sam je kako je ona kao nastavnica srpskog jezika ujedno i travarka. Ja nisam gledala njene snimke niti sam istraživala o njoj, već sam joj slijepo vjerovala.

Kada sam odgledala sve priloge o njoj, mogu samo reći da je stvarno za svaku preporuku.

Od kraja februara 2020.godine moje zdravstveno stanje je mnogo, mnogo bolje i pod kontrolom,a ja sam sada mirna i spokojna.